Słodki salceson jest przepisem przewrotnym, bo wygląda jak mięsiwo, a smakuje jak nie lada smakołyk. Jest obłędnie pyszny, więc nie planujcie gości po jego zrobieniu, bo ciężko będzie się wam z nimi podzielić 😉

 

3/4 kostki masła

1/3 szklanki cukru

3 łyżki kakao

galaretka cytrynowa

szklanka bakalii

paczka wafli tortowych (2 wafle odłóż na bok)

 

Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier i kakao. Mieszamy i zagotowujemy na małym ogniu. Galaretkę robimy wg receptury na opakowaniu, ale używając połowy wody. Dodajemy do masy: galaretkę, pokruszone wafle, bakalie. Dwa wafle zwilżamy wodą lub mlekiem, a gdy zmiękną, grubo smarujemy jeden z nich ostudzoną masą i nakrywamy drugim waflem. Zawijamy całość w roladę. Zawijamy w folię i schładzamy przez noc w lodówce. Smacznego 🙂

Zobacz rowniez:

Written by Diana Domin

  • Pingback: MIS()