Babeczka Red Velvet

Dzisiaj mój wielki mały dzień, bo blog Kino i Kuchnia skończył rok 🙂

Skłamałabym, że nie wierzyłam, że tyle przetrwam, bo uparta i wytrwała jestem, ale nie mogę uwierzyć w statystyki na blogu, w ilość fanów na facebooku, w maile które dostaję. Wierzcie lub nie, ciągle przy nich płaczę, bo nigdy nie wierzyłam, że ktoś to będzie czytał oprócz moich znajomych. Więc kiedy ktoś pisze, że mój mały post o jakimś filmie zmienił jego dzień na lepszy i nie może się doczekać kolejnych.. czego chcieć więcej.. hmm może żeby PR-owcy choć trochę czytali blogi do których wysyłają propozycje reklam 😀

Odkrywanie i łączenie tych fantastycznych dziedzin czyli kina i kuchni wciąż sprawia mi ogromną przyjemność. Zaczynam się czasem martwić, bo momentami większą niż praca, którą ogromnie kocham i marzy mi się tyle wolnego czasu co kiedyś, żeby oglądać po 4-5 filmów dziennie… ach co to były za piękne czasy.

Ogromnie Wam wszystkim dziękuję za to że jesteście, że wspieracie, że jest tylu kinomanów wśród kulinarnych blogerów od których mogę się uczyć sztuki kuchennej, a w szczególności Irminie i Sylwii – nie znam Was, ale dzięki Wam chce mi się to wszystko robić jeszcze bardziej. Okej okej lecę po chusteczki… 😉 chilllll 🙂

A tym filmem i tym postem w dniu dzisiejszym rok temu, wszystko się zaczęło :

KARMEL

karmel kino i kuchnia

Przez rok blog bardzo się zmienił i mam nadzieję rozwijał. Doszły historie kulinarne aktorów i aktorek, w postach filmowych jest coraz więcej ciekawostek wyszperanych w najróżniejszych źródłach, przepisy czasem sięgają wyższych lotów niż sałatka czy jajecznica, a jest to mój osobisty rozwój, bo nie jestem specjalistą od gotowania 😉 Na ten rok mam przygotowanych kilka bardzo ciekawych projektów, które mam nadzieję spotkają się z Waszym pozytywnym przyjęciem. I odrobina statystyk, bo sporo tego naprodukowałam przez rok:) Na blogu jest prawie 70 filmów i 40 przepisów.

TOP 5 przepisów:

  1. White Cake z filmu Django
  2. Sałatka z cykorii od której mdleją krytycy z filmu Tootsie
  3. Bardzo maślana jajecznica Jamesa Bonda
  4. Sutki Wenus z filmu Amadeusz
  5. Krem Sułtański z filmu Dziewczyny do wzięcia

TOP 5 filmowe:

  1. Django (jakoś mnie te wyniki nie dziwią ;))
  2. Moje Wielkie Greckie Wesele
  3. Dziewczyny do wzięcia
  4. Kelnerka
  5. Charlie i fabryka czekolady

Ps. wtedy nawet nie wiedziałam jak się robi karmel, a teraz nawet beza mi czasem wyjdzie 😀

Ps.2 a jutro przepis na Red Velvet Cupcakes (ulubione babeczki Erla) z serialu „Dwie spłukane dziewczyny”

Ogląda, gotuje i fotografuje: Kino i Kuchnia

Zapisz

Written by Diana Domin