Złote Globy 2015 menu  Złote Globy 2015 menu. Dzisiaj wielki dzień, zatem czas na specjały globowe, czyli gwiazdorskie menu dla zacnych gości. W tym roku króluje zgodnie z trendami przepowiedzianymi przez Agatę Wojdę moda na lokalne produkty. Organizatorzy chwalą się, że korzystali ze składników dostarczonych im przez lokalnych kalifornijskich farmerów. Ciekawe czy ktoś kiedyś wpadnie na pomysł promowania polskiego rolnictwa np. na Orłach.

Złote Globy 2015 menu

Tegoroczne menu przygotowuje szef kuchni Troy N. Thompson z LA’s Beverly Hilton Hotel. Zaczniemy od unowocześnionej wersji sałatki Waldorf (cytrynowy dressing), następnie filet mignon (marynowany w cebuli), pstrąg z ziemniaczanymi krokietami, pomidorkami koktajlowymi, pomidorowym fondue i czarną toskańską kapustą. Będzie również cannoli (leave the gun, take the cannoli) z ricottą, bazylią i sosem pomidorowym.

Do tego trzy desery: cytrynowy sernik z cassis, czekolada z solonym karmelem, orzechowy tort dacquoise (prawie jak u Sowy)

Podobno weganie i bezglutenowcy nie zostaną pominięci.

Co by to nie było, gdybym była nominowana, to nic bym nie przełknęła. A jak bym przegrała zalałabym się trupa, zresztą jakbym wygrała pewnie też. Enjoy the evening!

Ach i jest też jak co roku słynny drink: Moët Sunset Starlet

¾ oz. Lillet
½ oz. Dry Curacao
¾ tsp. honey
¼ oz. lemon juice
2 dash orange bitters
Spritz of fresh clementine and twist
Moët & Chandon Rosé Impérial

Combine Lillet, Dry Curacao, honey, lemon juice and orange bitters in a cocktail shaker. Shake vigorously. Pour over ice into a white wine glass, and top with Moët & Chandon Rosé Impérial. Garnish with a Clementine twist.

Zdjęcia: Mark Davis, Getty Images Entertainment, Michael Tran, FilmMagic via Getty Images, Faye Sadou, Davide Luciano

Ogląda, gotuje i fotografuje: Kino i Kuchnia

Złote Globy 2015 menu

Written by Diana Domin