Jedzenie jest ogromnie ważne w moim życiu, więc i menu na Złotych Globach nie może mi umknąć. Jednak podobnie jak z filmami, mam wrażenie, że i tutaj nie ma w tym roku szału.

Tradycyjnie już Troy N. Thompson w Beverly Hilton Hotel przygotował dla gwiazdorskich gości wspaniałe dania. Ucztę zaczną od sałatki z bakłażana, bok choy (rodzaj chińskiej kapusty), daikon (rodzaj rzodkwi w kuchni wschodniej), lotosa i kapusty sitowatej (?) w imbirowym dresingu; wołowina marinara (włoski sos z pomidorów, cebuli i ziół) i pieczony z karmelizowanym czosnkiem pstrąg tęczowy  jako danie główne lub pieczone słodkie ziemniaki z kremowym sosem z kukurydzy w wersji wegetariańskiej.

Desery: Grand Marnier Carmella (mus czekoladowy serwowany na ciastku bez mąki nasączonym rumem), Lemon Mousseline Croquatine (ciasto francuskie z musem cytrynowym), kalifornijskie ciasto migdałowe (tutaj znajdziecie przepis), i truskawkowo-jagodowe puree z kiwi i mango.

Tradycyjnie wszystko będą zapijać szampanem Moet, tym razem głównym drinkiem jest Moet Ruby Red ((szampan z dodatkiem malin, cytryny i estragonu).

Menu z poprzednich Złotych Globów znajdziecie poniżej:

Menu Złote Globy 2015

Menu Złote Globy 2014

golden-globes-2016-menu-tomatoes-w724 golden-globes-2016-menu-dessert-w724 golden-globes-2016-menu-place-setting-w724 golden-globes-2016-menu-potatoes-corn-w724 golden-globes-2016-menu-salmon-steak-w724

Zobacz rowniez:

Written by Diana Domin