Menu Golden Globes 2017 | Złote Globy

Dzisiaj jak co roku o tej porze wielkie rozdanie, czyli wręczenie Złotych Globów. Ceremonie poprowadzi Jimmy Fallon, a towarzyszyć mu będą córki Sylvestra Stallone: Scarlet, Sistina, Sophie.

No w tym roku to bym dużo dała żeby znaleźć się dzisiaj w LA. Niekoniecznie z powodu filmów nominacji itp., bo niestety rok filmowo nie najlepszy. Jedna nuta, jedna tonacja, zero fajerwerków. To co mnie ciągnie do Miasta Aniołów, to nowy szef kuchni, włoski szef kuchni (The Beverly Hilton’s Executive Chef Alberico Nunziata), a to oznacza moc wrażeń na talerzu w połączeniu z klasyką, a wiadomo to co znamy lubimy najbardziej.

  • Golden Salad (z pieczony żółtymi burakami bardzo popularnymi w LA, rukolą i cytrusami)
  • okoń morski i filet mignon z puree z selera i suszonych pomidorów, do fileta serwowane będzie parmesan risotto.
  • na deser neapolitańskie ciasto migdałowe z pomarańczowy serkiem mascarpone, profiterolki z lodami amaretto pokruszonymi migdałami i sosem czekoladowym, oraz turyński specjał gianduja czyli coś w rodzaju bloku czekoladowego, połączenie dużej ilości orzechów i czekolady

Zapowiada się wyśmienita kolacja. Co do nominowanych (listę możecie przypomnieć sobie tutaj), to szału nie ma. Oczywiście wszystkiego nie widziałam, może jest tam wśród nich ta perełka na którą wszyscy czekamy. Tradycyjnie nie pytajcie mnie gdzie i jak oglądać, trzeba szukać, kombinować, nie ma lekko 😉

Zdjęcia: Rodin Eckenroth/WireImage, Gabriel Olsen/FilmMagic

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zobacz rowniez:

Written by Diana Domin