Oto książka kucharska Hitchcocka. Zobaczycie co czyni filmy Alfreda Hitchcocka tak wspaniałymi. Jakiego przepisu używał do swoich filmów, jak gotował widzów, jak przyprawiał zbrodnie?
Książka kucharska i ładnie zobrazowana historia. Znajdziecie wszystkie odpowiedzi w poniższej animacji przygotowanej przez: Felix Meyer, Pascal Monaco, and Torsten Strer. Ooo good evening!
„Miarka suspensu, posypana suchym dowcipem, szczypta miłości, pół MacGuffina i cała kamea”
Do obejrzenia po zalogowaniu na vimeo.
Książka kucharska Hitchcocka
„»Hitch« to nasz projekt dyplomowy na Uniwersytecie Nauk Stosowanych i Sztuki w Hanowerze. Chodzi o „The Ultimate Hitch Cookbook”, animowaną książkę zawierającą przepisy na klasyki Alfreda Hitchcocka. Jest stworzony dla entuzjastów Hitchcocka i wszystkich innych kanapowych ziemniaków.”
Koncept: Felix Meyer, Pascal Monaco, Torsten Strer
Układ / animacja: Pascal Monaco, Felix Meyer
Projekt dźwięku: Torsten Strer
Technik dźwięku: Dirk Austen / Paul Productions
Głos: Peter Bennett
Hitch from we think things on Vimeo.
Po więcej ciekawostek, smaczków i innych filmowo-kulinarnych delikatesów zapraszam do obserwowania bloga Kino i Kuchnia na facebooku albo na instagramie. A jeśli spodobał wam się przepis na filmowe danie to dajcie lajka tu albo tu albo tu i tu.
I pamiętajcie: „For me, cinema is not a slice of life but a piece of cake.” ~ Alfred Hitchcock