Haaaa wiedziałam, że to nie może być zwykły filmik z gotującym reżyserem. Kto widział chociaż jeden film Davida Lyncha, od razu wietrzy podstęp. Sami zobaczcie jak wspaniały reżyser zachwala garnki i gotuje quinoa (KEEN-wah).
I część (głównie o garach i wodzie)
II część – no właśnie, the best part 😉
Przepis w wolnym tłumaczeniu na QUINOA wg Davida Lynch’a:
1/2 szklanki quinoa
1 1/2 szklanki brokuł (mrożonka)
1 szklanka warzywnego bulionu
Braggs Liquid Aminos (za cholerę nie wiem co to, ale jest taka strona: http://bragg.com/products/la.html – można zgłębić)
oliwa z oliwek
sól morska
Reszty nie tłumaczę, bo zatraci wartość artystyczną 😉 enjoy!
- Fill medium saucepan with about an inch of fresh water.
- Set pan on stove, light a nice hot flame add several dashes of sea salt.
- Look at the quinoa. It’s like sand, this quinoa. It’s real real tight little grains, but it’s going to puff up.
- Unwrap bullion cube, bust it up with a small knife, and let it wait there. It’ll be happy waiting right there.
- When water comes to a boil, add quinoa and cover pan with lid. Reduce heat and simmer for 8 minutes.
- Meanwhile, retrieve broccoli from refrigerator and set aside, then fill a fine crystal wine glass—one given to you by Agnes and Maya from Lódz, Poland—with red wine, ‘cause this is what you do when you’re making quinoa. Go outside, sit, take a smoke and think about all the little quinoas bubbling away in the pan.
- Add broccoli, cover and let cook for an additional 7 minutes.
- Meanwhile, go back outside and tell the story about the train with the coal-burning engine that stopped in a barren, dust-filled landscape on a moonless Yugoslavian night in 1965. The story about the frog moths and the small copper coin that became one room-temperature bottle of violet sugar water, six ice-cold Coca-colas, and handfuls and handfuls of silver coins.
- Turn off heat, add bullion to quinoa and stir with the tip of the small knife you used to bust up the bullion.
- Scoop quinoa into bowl using a spoon. Drizzle with liquid amino acids and olive oil. Serve and enjoy.
Źródło: http://www.openculture.com/
Ogląda, gotuje i fotografuje: Kino i Kuchnia