Emocjonujący wieczór/noc przed nami. Jak zwykle nie mogłam się oprzeć, żeby nie zajrzeć gwiazdom przybywającym na Złote Globy 2014 do talerzy.
Szef Kuchni Suki Sugiura w Beverly Hilton będzie serwować następujące frykasy:
Na początek ogromny wybór przekąsek, w tym grillowany bakłażan z suszonymi pomidorami, hummus z orzeszków piniowych z podsmażanymi pomidorami, słodkie mini papryczki z serem feta, granatem, ziołami i kalifornijską oliwą z oliwek na chlebie pita oraz karczochy z grilla z sałatką tabbouleh i tahini.
Dani główne to „elegancki surf’n’turf” – pod warstwą przypraw duszone żeberka wołowe i pstrąg wędzony w pomidorowym sosie koperkowym. Czyżby sugerowane zwycięstwo House of Cards 😉
Na deser goście otrzymają migdałową piankę/mus z kremem anglaise, tropikalnym sosem i zwieńczone złotym łukiem z czekolady.
Specjalnie na tą okazję przygotowano niesamowity koktajl: duet Moet & Chandon z gruszkową brandy i syropem o smaku kardamonu.
Ośliniłam klawiaturę i monitor.. 😉 idę przywdziać wieczorową piżamę i poszukiwać transmisji na żywo w internecie 🙂
Ogląda, gotuje i fotografuje: Kino i Kuchnia
Źródło: Hello!